قدم اول : شناسایی گره‌های روش‌های مطالعاتی

 

کندخوانی اختلالی مطالعاتی است که در هر زمانی ممکن است اتفاق بیفتد، علت‌های کندخوانی برای همه یکسان نیست و ممکن است روش‌های مختلف و شاید حتی ترکیبی از روش‌ها برای رفع آن به کار برده شود، بعد از یافتن علت کندخوانی می‌توانیم به رفع آن و مطالعه بهتر و منظم‌تر برسیم.

 

علت ۱ : وسواس مطالعاتی

وسواس مطالعاتی در بسیاری از دانشجویان و دانش‌آموزان  و مطالعه‌کنندگان وجود دارد. وقتی افراد دچار وسواس مطالعاتی می‌شوند گمان می‌برند که مفاهیم را با یکبار خواندن یاد نمی‌گیرند و بارها و بارها مجبور می‌شوند دوباره بخوانند. این کار باعث کاهش کیفیت مطالعه و آشفتگی ذهن می‌شود.

 

علت ۲ : برگشت چشمی

افرادی که از کندخوانی و پایین‌بودن سرعت مطالعه خودشان زجر می‌کشند. اغلب دچار برگشت چشمی می‌شوند. یعنی مثلاً تا نیمه‌های صفحه می‌خوانند و دوباره چشم‌شان باز می‌گردد به اول صفحه و دوباره آن صفحه را مطالعه می‌کنند.

یا مثلاً تا وسط جمله‌ای را می‌خوانند دوباره به ابتدای جمله باز می‌گردند و این چرخه بارها تکرار می‌شود. جالب است بدانید که ۶۶ درصد زمان مطالعه یک فرد کندخوان صرف بازگشت چشمی می‌شود و این آمار زیادی است!

 

علت ۳ : کلمه‌خوانی

همه ما وقتی به کلاس اول دبستان رفتیم در ابتدا حروف‌خوانی را یاد گرفتیم. یعنی اول صدای حروف و آواها را یاد گرفتیم، بعدها با چسباندن صدای حروف کلمه‌خوانی را یاد گرفتیم و همین‌جا متوقف شدیم، و سالها کلمه‌خوانی کرده‌ایم. درصورتی که یک مرحله دیگر هم باید به ما یاد می‌دادند اما ندادند؛ آن مرحله گمشده عبارت‌خوانی است. افراد تندخوان یک عبارت را یکجا می‌خوانند اما افراد کندخوان کلمه‌خوانی می‌کنند.

 

 

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x